Trasiranje poti

Srednja ekonomska, storitvena in gradbena šola, ŠC Kranj smo se prostovoljno lotili trasiranja Pisateljske pešpoti po Sloveniji. Pri tem smo si pomagali s knjigo: Forstnerič, Hajnšek M. in ostali. 2013. Slovenska pisateljska pot: vodnik po domovanjih 106 pesnikov in pisateljev. Didatka: Radovljica.

V prvi fazi smo na zemljevid s pomočjo LIDAR tehnologije oziroma laserskih posnetkov tal vrisali okoli 100 rojstnih hiš slovenskih pisateljev. Nismo vrisali rojstnih hiš pisateljev, ki so živeli v zamejstvu (Avstrija, Italija). Med posameznimi rojstnimi hišami smo potegnili pot oziroma GPS sled.

Obračamo se na vse zainteresirane tekače, pohodnike …, ki živijo na območjih rojstnih hiš pisateljev, da bi preizkusili našo načrtovano GPS sled v naravi, kako funkcionira. Ali je prehodna ali neprehodna? Ali bi se morda lahko potegnila boljša trasa, ki jo poznate kot domačini? …

Do sedaj je pot preverjena za naslednje etape (kliknite tukaj).

V obliki video-vodiča vam posredujemo navodila, kako uporabljamo vrisano GPS sled, če uporabljamo Googlove zemljevide. Za original film kliknite tukaj.

V obliki video-vodičev vam posredujemo navodila, kako se uporablja aplikacija “Viewranger” na pametnem telefonu  (kliknite tukaj), in sicer kako shraniti na vaš računalnik načrtovano sled iz spletne strani: http://slopisateljskapot.splet.arnes.si; kako naložiti načrtovano GPS sled na pameten telefon in hoditi po poteh s pomočjo načrtovane GPS sledi; kako poslati posneto GPS sled zainteresiranim ljudem.

Izdelano GPX sled lahko pošljete na moj e-poštni naslov: cernilec@gmail.com

Druga možnost pa je, da posnamete pot s pametno uro in jo delite na Stravi.

Na ta način bomo lahko vsi zainteresirani prostovoljno prispevali k kulturnemu turizmu v Sloveniji.

Vljudno vabljeni!

Prosimo vas, da izpolnite obrazec (kliknite tukaj), če ste pregledali traso slovenske pisateljske poti oziroma jo trasirali!

Risanje sledi v http://my.viewranger.com (klinite tukaj za ogled filma na računalniku)