Trasiranje Pisateljske pešpoti po slovenskih pokrajinah

Če izhajamo iz daljinsko pohodniškega razmišljanja, imamo 104 rojstne hiše slovenskih pisateljev iz knjige Forstnerič Hajnšek, M. in ostali. 2013. Slovenska pisateljska pot. Radovljica: Didakta. Te hiše so točke, do katerih mora pripeljati pot. Najti najbolj idealno pot, ki pomeni, da ne poteka po prometnih poteh, obdana je z lepo naravo itd., je zahtevna naloga. Osnutek začrtane poti je le podlaga, ki lahko prinese boljšo pot samo s testiranjem na terenu in informacijami domačinov. To pravi tudi srbski pregovor: čitaj kartu i pitaj seljaka.

Res je, da sem skušal iti po poteh, ki sem jih že prehodil in imamo opisane na: http://lebinca.com/pohodi, kar pomeni, da bo ta del v redu. Skušal sem iti tudi po markiranih poteh, ki sem jih imel na karti 1:5.000. So pa določeni odseki, na katerih ni bilo ne mojih prehojenih poti, ne markiranih. To pa vsekakor pomeni tveganje, da bo pot kvalitetna. Iz prakse vem, da na terenu ugotoviš, da je trasirana pot v naravi neprimerna. Vsekakor bi moral to biti projekt prostovoljcev, ki jim ni zaslužek na prvem mestu, ampak želja, da se naredi nekaj dobrega za pohodništvo.

Sam težim k pohodniškim potem brez markacij in informacijskih tabel, kar sem poimenoval: zero information boards & signs pohodniška pot Orientiramo se s pomočjo GPS sledi. Informacije pa dobimo na spletni strani poti.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja